Salariile asistenţilor medicali care solicită gradul principal, făcute publice! Care a fost cel mai mare salariu, în ianuarie!

Salariile asistenţilor medicali care solicită gradul principal, făcute publice! Care a fost cel mai mare salariu, în ianuarie!
Salariile mici pe care le-ar avea este motivul invocat de cei peste 100 de asistenţi medicali de la Spitalul Mavromati care cer promovarea în gradul principal, care automat ar duce şi la creşterea lefurilor.

Managerul Spitalului Judeţean a prezentat o situaţie cu salariile pe care le au în prezent cei 111 asistenţi medicali care solicită acordarea gradului principal, fiind persoane care în luna ianuarie au avut un salariu net de 3.000, 4.000 sau chiar de aproape 5.000 de lei.

“Sunt două cazuri cu 1.050 de lei, cele mai mici, următoarele sunt în jur de 1.400 de lei, dar sunt şi salarii de 3.000 de lei net, fără a fi majorate la gradul principal. Sunt unii care au salariul mai mare şi decât un medic specialist, care are în jur de 2.600 lei net. Între 2.500 şi 3.000 de lei au salarii cam 30% din cei care solicită gradul principal", a precizat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Judeţean.

Cel mai mare salariu încasat în luna ianuarie a acestui an, de un asistent medical care solicită gradul principal a fost de 4.993 lei, acesta având un salariu brut de 7.119 lei. Dacă ar primi gradul principal, salariul net ar ajunge la 5.866 lei.
Potrivit situaţiei prezentată de managerul Spitalului Judeţean, zeci de asistenţi medicali au avut în ianuarie salarii nete între 2.000 şi 2.500 de le, dar au fost şi de 3.436 lei, 3.020 lei, 3.131 lei.

De altfel, dacă ar obţine gradul principal, asistenţii medicali aflaţi în această situaţie nu ar avea un salariu mai mic de 2.500 de  lei.

Pe de altă parte, sindicaliştii susţin că majoritatea asistenţilor au salarii până în 1.500 de lei, iar acolo unde acestea depăşesc 2.000 de lei sunt situaţii excepţionale.

“Nu ştiu ce liste au arătat cei de la spital probabil că doar de pe anumite secţii. Au venit oamenii cu fluturaşul în mână că au încasat 1.450 de lei. Sunt unele persoane care au salarii mai mari care lucrează pe anumite secţii, cum ar fi HIV/SIDA, care beneficiază de sporuri de la 50 până la 100%, ceea ce poate duce la o dublare a salariului", a spus Lia Temciuc liderul Sanitas.

Pentru a mări FOTO apasă CLICK dreapta "Open image in new tab"





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...