PROTEST: Asistenţii medicali de la Mavromati ies în stradă!

PROTEST: Asistenţii medicali de la Mavromati ies în stradă!
Sindicaliştii din cadrul Sindicatului Sanitas, de la Spitalul Judeţean Mavromati, vor declanşa începând de joi un protest în stradă, pe termen nelimitat.

Decizia a fost luată după negocierile eşuate de marţi, privind acordarea majorărilor salariale pentru cei 111 asistenţi medicali care au promovat în gradul principal.

După discuţiile cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, şi managerul Spitalului Judeţean, Corneliu Mihai, Lia Temciuc, liderul Sanitas, a anunţat că de joi, de la ora 11.00, asistenţii medicali vor picheta sediul Consiliului Judeţean.

“Declanşăm pichetare la Consiliul Judeţean, pe termen nelimitat. E decizia colegilor şi o respectăm. Vrem nişte soluţii luate măcar cu termene concise. Dacă până joi se face o strategie, prin care să se dea soluţii concrete... Am aşteptat prea mult, doi ani şi jumătate, vrem soluţii concrete în acest moment", a precizat Lia Temciuc.

Soluţia propusă de şefii de la Consiliul Judeţean şi ai Spitalului Judeţean a fost ca asistenţii medicali aflaţi în această situaţie să aştepte până la semnarea noului contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar sindicaliştii nu acceptă o nouă amânare.

 

Spune-ne opinia ta