Salariatii de la Casa de Sanatate Botosani solicita sporuri in valoare totala de aproape un milion de lei!

Salariatii de la Casa de Sanatate Botosani solicita sporuri in valoare totala de aproape un milion de lei!

Carmen Nicolau: Nu pot sa inteleg cum instanta le-a dat dreptate!

50 de angajati ai Casei de Asigurari de Sanatate Botosani solicita de la conducerea institutiei sporuri de aproape un milion de lei noi, bani pe care i-au castigat in instanta.

Mai mult, se pare ca angajatii de la Botosani au facut valuri in tara, de vreme ce si cei de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate au luat exemplu si au decis sa deschida si ei o actiune in instanta pentru aceste drepturi.

In vara acestui an, Tribunalul Botosani a dat castig de cauza celor peste 50 de angajati ai CAS Botosani pentru a primi suplimentul costului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare, in procent de 25% din salariul de baza pentru perioada 2004-2008.

Astfel, fiecare angajat ar putea primi peste 20.000 de lei mai mult dupa definitivarea hotararii. Conducerea CAS Botosani a contestat deja decizia la Curtea de Apel Suceava, urmand ca, in cazul in care angajatii vor avea castig de cauza si acolo, sa se ceara o suplimentare a bugetului de salarii de la Bucuresti.

"Nu pot sa inteleg cum instanta le-a dat dreptate, desi nu se stipuleaza in niciun act oficial valoarea acestor prime. Tocmai de aceea judecatorul a acordat aceste prime retroactiv pana in momentul emiterii verdictului, deci este si el constient ca nu poate fi aplicata in mod continuu", a precizat Carmen Nicolau, director general interimar al CAS Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
133

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
353

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
502

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...