Salariatii ar putea primi anual tichete pentru carti in valoare de 100 de euro

Salariatii ar putea primi anual tichete pentru carti in valoare de 100 de euro
Senatul a adoptat tacit o propunere legislativa care prevede ca salariatii ar putea primi anual tichete pentru a-si cumpara carti in valoare de 100 de euro.

Initiativa legislativa le apartine deputatilor PSD Adrian Nastase si Victor Socaciu si modifica Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, informeaza Realitatea TV.

"Fiecare cetatean trebuie sa beneficieze de acces neingradit la cultura scrisa si trebuie sa oferim fiecaruia posibilitatea de a cunoaste nemijlocit scrierile care ii sunt necesare profesiei sau nevoilor proprii de informare. Initiativele care pot incuraja populatia sa citeasca, sa se apropie de universul cartilor prezinta avantaje pentru educatia si nivelul de cultura al fiecarui cetatean, atragand dupa sine un avantaj direct si pentru finantele publice, sub forma unor valori adaugate din amplificarea circuitului editorial", arata acestia in expunerea de motive la proiectul de lege.

Potrivit propunerii legislative, tichetele pentru carte pot fi utilizate timp de un an de la data emiterii, pentru finantarea costurilor de achizitie a cartilor, indiferent de domeniu, profil ori tematica. Tichetele pentru carte vor avea acelasi statut fiscal ca tichetele de masa.

Propunerea legislativa a fost transmisa Camerei Deputatilor, care este decizionala.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
305

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
329

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...