Saci de documente ridicaţi de DNA în urma percheziţiilor care au vizat şi firma Transporturi Auto!

Prima fază a anchetei instrumentate de procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi care-i vizează, printre alţii, pe senatorul PSD Ovidiu Donţu şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a încheiat joi spre seară. Chiar dacă au descins în acelaşi timp la toate locaţiile vizate, anchetatorii au petrecut acolo perioade diferite, în funcţie de ceea ce aveau de ridicat.

Cel mai mult au durat percheziţiile la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. La sediul din Iţcani al firmei, jandarmii şi reprezentanţii DNA au stat mai bine de zece ore.

Au venit cu un mandat de percheziţie şi am căutat în arhivă toate documentele solicitate, pe care la final le-am predat pe bază de proces verbal. Altceva nu pot să spun pentru că mi s-a cerut expres acest lucru, a declarat Eugen Girigan, administratorul special al SC Drumuri şi Poduri SA.

Practic, toată ancheta va gravita în jurul contractelor pe care societatea din Iţcani le-a încheiat de-a lungul anilor, mai exact în perioada 2003-2015.

Până în prezent s-a vorbit doar de implicarea peste limitele legale ale actualului preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, dar nu este exclus să apară şi alte surprize, mai ales că administraţia judeţeană a mai avut alte două persoane la conducere în perioada menţionată, respectiv actualul senator PDL Gheorghe Flutur, între 2008-2012, şi actualul deputat PSD Gavril Mîrza, între 1996-2008.

După ce joi nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere, în cursul zilei de ieri, Cătălin Nechifor a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, pe motiv că nimeni nu l-a înştiinţat în mod oficial despre ancheta pe care o derulează procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Percheziţia de la sediul CJ Suceava, unde au fost vizate mai multe birouri, s-a încheiat joi imediat după finalul programului de lucru, adică după circa opt ore. Şi de aici s-a plecat cu saci de documente, multe dintre bibliorafturile în care erau păstrate actele rămânând goale.


Potrivit datelor furnizate de procurorii DNA, şpaga s-a dat pentru obţinerea unui contract de modernizare a unui drum judeţean din Suceava.

Din datele existente, rezultă că numitul Cătălin-Ioan Nechifor a asigurat sprijinul societăţii SC Transporturi Auto SA Botoşani pentru câştigarea contractului având ca obiect executarea lucrărilor privind modernizarea DJ 178 Ilişeşti - Ciprian Porumbescu, în valoare totală de 28.520.000 de lei, deoarece a primit sume de bani de la Iulian Conţac, coordonator informal al SC Transporturi Auto SA Botoşani. Numitul Iulian Conţac a oferit numiţilor Cătălin-Ioan Nechifor şi Ovidiu-Liviu Donţu, senator în Parlamentul României, suma de 20.000 euro, pentru influenţarea membrilor comisiei de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă, au arătat procurorii DNA.

După percheziţiile din cursul zilei de joi s-a aşternut liniştea. Este una aparentă pentru că în mod sigur va urma şi o a doua, posibil şi o a treia etapă. Pentru a pune cap la cap informaţiile din documentele rechiziţionate va fi nevoie, probabil, de câteva săptămâni. Este vorba de zeci de saci cu acte care s-au ridicat, astfel încât se anunţă o muncă titanică pentru a clarifica totul.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...

Razii de amploare, noaptea trecută, în Botoșani. Peste 50 de sancțiuni, un șofer drogat a fost scos din trafic! (Foto)

astăzi, 10:26

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de investigații criminale, a polițiștilor rutieri, a celor din cadrul subunităților de poliție și a jandarmilor și po...

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...