Sa nu uiti, Darie, ca ai fost securist!, spune CNSAS!

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut instanţei constatarea calităţii de fost ofiţer de Securitate pentru Mihai Darie, consilier judetean in CJ Botosani, in acelasi timp consilierul lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Mihai Darie, consilier judetean la Botosani, ales pe listele PSD, a fost secretar general al PD pana in 2003, cand a devenit consilierul lui Mircea Geoana. CNSAS l-a transformat apoi intr-un "securist de treaba".

Mihai Darie a lucrat in Securitate vreme de 16 ani, pana in 1989, ca ofiter in Directia a III-a de Contraspionaj. In anii 80 se ocupa de Spitalul Fundeni, unde se pare ca avea in vizor femeile insarcinate. Prin martorii propusi la audierile CNSAS a incercat sa demonstreze ca a fost un "securist bun".

Potrivit declaratiei sale de avere, consilierul ofiter Mihai Darie incaseaza anual, in calitate de angajat al PSD, 18.000 de lei, la care se adauga alte venituri in suma de 63.000 de lei/an pentru sfaturile pe care le ofera presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, sau a calitatii de consilier la WTC, ori a celei de membru in CA la SC Metex SA. Darie are un apartament in Bucuresti in valoare de 84.000 de euro si altul la Botosani de 55.000 de euro. Anul acesta, Darie a vandut unei societati comerciale un teren in valoare de 55.000 de euro pe care i-a depus se pare la o banca, scrie Ziarul de Vrancea.

Consilierul lui Oprisan mai are si actiuni la BVD Bucuresti in valoare de 120.000 de lei, tablouri in suma de 100.000 de lei si bijuterii in valoare de 25.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...