Să ne iertaţi, Înălţimea Voastră...

Să ne iertaţi, Înălţimea Voastră...
Proastă afacere făcea dl. Adrian Năstase dacă îi ieşea sinuciderea de la prima arestare. Dintr-o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni, a făcut doar 7 luni. În total, n-a stat nici 2 ani după gratii. Eu zic că rentează, dacă ţinem cont şi de înfăţişarea înfloritoare, ca după concediu, şi miştocăriile lansate de d-sa la botul Jilavei. Părăseşte puşcăria ca victimă politică, cum nu a încetat să se autoproclame. Poate scrie şi un jurnal de temniţă, ca deţinuţii politici din anii `50.

Nu comentez hotărârile Justiţiei. Pot doar să observ logica legilor pe care se bazează decizia şi efectele acesteia.

Adrian Năstase eliberat pentru că a scris cărţi în detenţie şi a ţinut cursuri? Dar pentru ce a fost judecat şi condamnat fostul premier, pentru faptul că nu scria cărţi? Că se încăpăţâna să nu ţină cursuri? D-sa mi-a trimis şi mie o carte scrisă în puşcărie, altfel interesantă, dar dl. Năstase a fost condamnat pentru corupţie, pentru păgubirea statului – cum s-a reeducat deţinutul Adrian Năstase în privinţa asta, scriind cărţi de drept?

Sentimentul de ruptură tectonică, de breşă în Sistemul de dinainte şi de după `89, în zona nomenclaturii de Partid reprezentate de Adrian Năstase, pe care l-a creat conştiinţei publice condamnarea sa, se reduce acum simţitor.

Mulţimea, care nu operează cu subtilităţi juridice, nu percepe decât tuşe groase, poate vedea această eliberare "turbo", mult înainte de termen, ca pe o scuză a Justiţiei faţă de Înălţimea Sa Adrian Năstase: "Să ne iertaţi, poate am cam exagerat şi noi...".

V. Ponta adună şi el nişte capital electoral prin această "eliberare-scuză" a mentorului său. Adrian Năstase ar putea fi folosit în campania electorală, urcat pe scenă să ne arate urmele torturilor din temniţele regimului Băsescu, ca să-i mai bage voturi în traistă pupilului său. Sau poate că trufia marelui om e totuşi prea mare pentru a accepta un asemenea rol. Deja a trasat sarcină guvernului Ponta să se autodizolve anul viitor şi să organizeze alegeri anticipate!

Până atunci, iată că Băsescu le-o ia înainte lui Ponta şi PSD-ului. În dorinţa de a le da la cap tuturor celorlalţi candidaţi ai dreptei şi a o împinge în şa pe Elena Udrea, dl. preşedinte îl foloseşte pe proaspătul fost deţinut politic declarând că dacă în competiţia prezidenţială s-ar afla un Adrian Năstase, un Traian Băsescu, atunci Elena Udrea nu s-ar băga.

Dar fiind vorba de atâţia gogomani, de ce să nu-i călărească Nuţi?

Cristian Tudor Popescu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
213

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
202

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
293

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...