S-AU SUPARAT SI EI - Greva de avertisment in administratia publica

S-AU SUPARAT SI EI - Greva de avertisment in administratia publica
Peste 100.000 de functionari din administratia publica sunt in greva de avertisment, intre orele 8 si 10. In acest interval nu pot fi platite impozite la administratia financiara si nici la Primarie nu se elibereaza vreun act.

Decizia sindicalistilor vine dupa ce negocierile cu Guvernul privind majorarea salariilor cu 50% au esuat. Sindicalistii cer majorarea salariilor cu 50% de la 1 ianuarie 2009, insa diferentiat, in functie de veniturile actuale ale acestora.

Ei vor ca majorarea sa fie mai substantiala pentru categoriile de salariati cu venituri sub 800 de lei net si mai mica pentru cei care depasesc un castig de 1.500 de lei net.

Functionarii din adminstratia publica mai spun ca, dupa ultima majorare, ei au ramas cu cele mai mici salarii dintre toate categoriile de bugetari.

Sindicalistii Sed Lex mai sunt nemultumiti deoarece, in timp ce cadrele didactice au concediu de odihna de 78 de zile pe an, restul personalului bugetar beneficiaza de concedii de odihna cuprinse intre 25 si 30 de zile pe an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
143

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
190

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
55

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...