S-au reintrodus botoşeii la Spitalul Judeţean! Cine suportă costurile!

S-au reintrodus botoşeii la Spitalul Judeţean! Cine suportă costurile!
Nicio persoană nu mai poate intra pe secţiile Spitalului Judeţean Mavromati dacă nu poartă în picioare papuci de unică folosinţă.

Conducerea unităţii spitaliceşti a decis ca de luna aceasta să reintroducă utilizarea botoşeilor de protecţie, după ce în urma unor calcule făcute a reieşit că se reduc costurile cu dezinfectantul dacă persoanele care vin în vizită la pacienţii internaţi în spital poartă aceşti papuci de protecţie.

Prima dată purtarea botoşeilor a fost introdusă în urmă cu câţiva ani, pe vremea fostului director Doru Munteanu. Toţi cei care intrau în spital în timpul orelor de vizită plăteau 2 lei pentru o pereche de botoşeni, iar cei care veneau în afara programului plăteau 5 lei. Măsuraa stârnit critici la acea vreme.

Acum, botoşeii sunt puşi gratuit la dispoziţia cetăţenilor, costurile fiind suportate integral de spital.

“Am introdus botoşeii pentru a reduce impactul vizitatorilor asupra secţiilor. Prin introducerea acestor botoşei scădem şi cantitatea de dezinfectant pe care o utilizăm pentru a face curăţenie. S-a făcut un cost beneficiu-eficienţă şi s-a constatat că prin achiziţionarea botoşeilor ne scad foarte mult costurile cu dezinfectantul. În momentul în care nu se folosesc botoşeii după vizitele pe secţii numărul de operaţiuni pe care trebuie să le facem cu curăţenia cresc. Un litru de dezinfectant este foarte scump. Pentru 1.000 de persoane costul pe botoşei este undeva la 12 lei", a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Botoşeii se găsesc la intrarea în spital şi sunt oferiţi de personalul de pază.


 

 

Spune-ne opinia ta