S-a trezit din comă după 1 an, în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele

S-a trezit din comă după 1 an, în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele
O fată de 19 ani, care se afla în comă profundă în urma unui grav accident rutier, şi-a revenit miraculos pe masa de operaţie, chiar înainte ca medicii să o declare în moarte clinică şi să înceapă operaţiunile de prelevare a organelor pentru transplant.

Aparatele care o ţineau în viaţă pe Carina Melchior au fost îndepărtate pentru că medicii considerau că nu-şi mai poate reveni. Însă, spre surprinderea generală a personalului medical de la spitalul Aarhus, în Danemarca, tânăra şi-a deschis brusc ochii şi a început să-şi mişte picioarele, conform publicaţiei britanice Daily Mail.

În prezent, Carina s-a recuperat aproape complet, iar familia sa a anunţat că intenţionează să dea în judecată spitalul acuzând faptul că medicii s-au grăbit în intenţia lor de a recolta organele fetei. "Aceşti tâlhari în halate albe au abandonat-o prea repede pentru că aveau nevoie de un donator de organe", a declarat tatăl fetei pentru publicaţia daneză Ekstra Bladet.

Accidentul rutier în care a fost implicată Carina Melchior s-a produs în luna octombrie a anului trecut. Tânăra s-a aflat timp de trei zile la terapie intensivă, viaţa fiindu-i susţinută artificial, până când medicii au observat că prezintă semne ale încetării activităţii cerebrale şi au cerut acceptul familiei pentru a-i preleva organele, considerând decesul inevitabil.

Acest caz a provocat puternice controverse în Danemarca, numeroşi donatori de organe retrăgându-se de pe liste de teamă că, în cazul în care vor ajunge în situaţia Carinei, medicii se vor grăbi să le recolteze organele.

Medicii de la spitalul Aarhus şi-au cerut scuze în mod public, regretând erorile de comunicare care, spun ei, au dus la producerea acestei situaţii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
5

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
6

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
26

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...