Orchestra de speakeri compusă din Marius Ghenea, Péter Barta, Gabriel Biriş, Bogdănel Budeanu, Codrin Nicolau, Augustin Purnus, Ana Maria Andronic, Tudor Ciumara, Gabriel Mardarasevici, Paul Eduard Kmen, Cristian Păun, Sever Avram, Cristian Nacu, Iulian Basu, Emil Popa, Florin Anghel, Radu Merica, Ilie Dragăn au dat tonul celor 4 conferinţe paralele din prima parte a zilei.

În cadrul workshopului "Instrumente şi etape de finanţare ale unei afaceri", Péter Barta a declarat că "primul lucru pe care un investitor îl spune unui antreprenor după ce au încheiat un acord este - suntem soţ–soţie". "Cea mai importantă strategie este Strategia Oceanului Albastru atunci când te gandeşti la o nouă afacere", a declarat Péter Barta.
Marius Ghenea a vorbit despre "Business Angel – O alternativă mai puţin cunoscută" şi a declarat că "cei 3P reprezintă modul în care majoritatea start-up-urilor antreprenoriale se finanţează,iniţial!". Pentru Marius Ghenea un "business angel este cel care pune sămânţa de finanţare necesară la început pentru a începe afacerea şi pentru a atrage alte tipuri de finanţări"!.
Gabriel Mardaresevici a declarat că un "antreprenor trebuie să se dedice afacerii lui, să acorde timp şi să fie sigur în faţa investitorului dacă îşi doreşte să obţină o finanţare".
Închiderea sesiunilor a fost urmată de un cocktail şi o sesiune de networking în acordurile clasice ale Cvartetului Cantabile, iar o parte din continutul sesiunilor se regaseste si pe site-ul conferintei www.iasi2011.finantare.ro.
Finalul primei zile de conferinţă s-a petrecut în cadrul evenimentului Business Lounge de la cafeneaua Cafepedia (Moldova Mall, parter).
Astăzi, conferinţa continuă cu Turul orașului Iaşi. Acest moment presupune o serie de vizite ce au în vizor proiecte care au fost realizate cu ajutorul finanţărilor europene.
Reţeaua Arhipelago cu o vechime de peste 8 ani în mediul business vine să ofere publicului larg acces la informaţii într-un nou format. Arhipelago aduce soluţii complete şi integrate de promovare online, venind în sprijinul clienţilor cu diverse pachete şi produse care pot ajuta afacerea acestora la nivel naţional. Reţeaua acoperă patru sfere distincte de interes din mediul online: Business; Entertainment; Personal Tools; Social.
Fundaţia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundaţie pentru antreprenoriat din România. Creată în 1996 de Comisia Europeană, FPP este o instituţie privată care promovează educaţia antreprenorială şi susţine iniţiativele destinate dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri românesc –cu accent pe întreprinderile mici şi mijlocii şi start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenorială, îmbunătăţire a mediului de afaceri şi promovare a responsabilităţii sociale a întreprinderilor.