S-a stins din viaţă un fost procuror născut pe meleaguri botoşănene!

S-a stins din viaţă un fost procuror născut pe meleaguri botoşănene!

Dumitru Nechita
Monitorul de Suceava

Născut în Manoleasa, judeţul Botoşani, a fost procuror timp de mai mulţi ani la Câmpulung Moldovenesc şi Suceava, în ultima perioadă activând ca notar. S-a stins din viaţă ieri dimineaţă, după o suferinţă mai lungă.

Toţi cei care l-au cunoscut pe Dumitru Nechita au rămas şocaţi şi au avut doar cuvinte de laudă la adresa sa, scrie Monitorul de Suceava.

Născut pe 25 octombrie 1951 în satul Flondora din comuna Manoleasa, judeţul Botoşani, Dumitru Nechita a absolvit cursurile Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi în 1977. După absolvire, timp de câteva luni, a lucrat la Procuratura Municipiului Topliţa, apoi, din octombrie 1977 şi până în octombrie 1994, a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

În intervalul 1 octombrie 1994 – 15 februarie 1999 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, unde a deţinut şi funcţia de şef secţie penală, iar ulterior, până la 1 iulie 2001 a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

După această dată, când a trecut concursul pentru a intra în notariat, s-a dedicat acestei profesii liberale.

Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, familia a anunţat că înmormântarea va avea loc miercuri, începând cu ora 12.00, corpul neînsufleţit fiind depus la Casa Mortuară Efemer, mai scrie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

astăzi, 17:54

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...