S-a stins din viață o legendă a condeiului din Botoșani. Florentin Florescu a murit de ziua lui

S-a stins din viață o legendă a condeiului din Botoșani. Florentin Florescu a murit de ziua lui

O voce legendară purtată prin condei s-a stins. Un cunoscut și apreciat jurnalist, scriitor și epigramist din Botoșani, Florentin Florescu, a trecut în neființă chiar de ziua lui, duminică, pe 16 februarie, când a împlinit 56 de ani.

Îndrăgit de colegii din județ și din țară pentru harul său, gustat de mii de oameni, omul care a fost ziarist chiar de la 13 ani, a părăsit această lume, poate prea crudă pentru un om atins de simțul genial.

Născut pe 16 februarie 1964, în localitatea Sulița, județul Botoșani, Florentin Florescu a scris și a fost director al săptămânalului Atitudinea. Botoșănenii îl mai cunosc și din „Căruța cu moldoveni”, cartea de reportaje apărută în anul 2000, la Editura Axa, sau din „Săraci lipiți paharului” (2004, Editura Agata).

A avut prima legitimaţie de presă la 13 ani, când făcea parte din echipa redacţională a fostei reviste a pionierilor din România, „Cutezătorii”. Apoi a publicat prin diverse ziare şi reviste, în special articole şi literatură de satirică, de la Urzica și Albina "la fel de fel de "almanahe", până la Revoluție.

A înființat primul ziar democratic din Botoşani, „Atitudinea”, împreună cu Viorel Ilişoi și Constantin Iftime. A continuat să fie prozator, ziarist și reporter special la: „Curierul”, „Jurnalul de Dimineaţă”, „Monitorul de Botoşani”. A închegat colaborări la: „Curentul”, „Jurnalul literar”, „Jurnalul Naţional”, „Libertatea”, „TVR 1” şi „Somax TV”.

Trupul neînsuflețit va fi înmormântat în Vorona, marți, slujba de pomenire începând la ora 12:00.

Colegii de la Stiri.Botoșani.ro sunt alături de familie în aceste momente grele.

SINCERE CONDOLEANȚE!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
25

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
69

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...