S-a semnat contractul pentru nocturna si incalzirea in gazon la stadionul Municipal! Vezi cand vor fi gata lucrarile - FOTO

Reprezentantii Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement si cei de la firma Energobit SA au semnat, marti la amiaza, contractul pentru lucrarile de instalatie de nocturna si incalzire in gazon la stadionul Municipal din Botosani.

Instalatia de nocturna va avea trei stalpi montati in exteriorul stadionului si unul pe interior. Valoarea contractului este de 4.945.000 fara TVA, iar reprezentatii firmei castigatoare spera ca pana la prima etapa sa termina lucrarile.

"Ne propunem sa continuam seria proiectelor de succes. Termenul de executie prevazut in contract este de 4 luni, dar noi vom face tot posibilul sa le finalizam inainte de termen. Incercam sa facem o surpriza placuta suporterilor.Suntem deschisi sa colaboram si cu firme din Botosani", a declarat Ciprian Cruceanu, directorul sucursalei din Bacau a firmei Energobit SA.



In aceasta saptamana vor avea loc organizarile de santier, iar de luni vor incepe lucrarile. Firma Energobit vor avea la aceste lucrari aproximativ 40-50 de muncitori. Ei au mai construit nocturna pe stadionul "Cluj Arena", dar si pe stadionul CFR din Cluj.

Presedintele FC Botosani, Cornel Sfaiter, a precizat ca are incredere in constructor si spera ca pana la primul meci din Liga 1, lucrarile sa fie finalizate.

"Am incredere in firma Energobit, desi va fi o presiune mare, dar sunt si ei constienti ca Botosaniul doreste sa joace in Liga 1 pe teren propriu. Eu spun ca pot finaliza lucrarile cu un pic de binevointa. Dansii au experienta necesara si la fel cum contructorul din vara anului 2013 a lucrat zi si noapte pentru ca noi sa jucam acasa cu CFR Cluj, sper acelasi lucru sa-l faca si firma castigatoare de acum si sa fie alaturi de Botosani", a declarat Cornel Sfaiter.

Pentru a fi instalata incalzirea in gazon, constructorul va trebui sa faca sapaturi si sa intervina sub iarba, iar oficialul celor de la FC Botosani sper ca terenul sa nu fie afectat.

"O sa pun presiune ca sa nu strice gazonul, pentru ca stiti ca m-am ocupat in 2008 de investitia in gazon, impreuna cu domnul Oprisan si am facut o lucrare foarte buna. Vedeti ca dupa 6 ani arata foarte bine. Eu sper ca dansii, cand vor interveni la incalzirea gazonului sa faca o lucrare de calitate si sa nu cunoastem ca s-a intervenit asupra suprafetei de joc.", a completat Sfaiter.

Prima etapa din Liga 1 va avea loc pe 25 iulie, insa oficialii clubului botosanean spera ca primul sa fie in deplasare.

Directorul DSPSA Botosani, Eugen Turcanu, a declarat ca daca nu ar fi fost tot acel scandal mediatic legat de proiectul de nocturna, acum ar fi fost gata lucrarile la stadion.

FOTO:











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...

Cetățenii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este programul hramului!

astăzi, 08:41

Anul acesta, alături de sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi aduse, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, și sfintele moaște ale Sfântulu...