S-a deschis oficial Targul Mesterilor Populari pe Pietonalul Unirii - FOTO

S-a deschis oficial Targul Mesterilor Populari pe Pietonalul Unirii - FOTO
Festivalul "Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor", editia a IX-a, a fost deschis oficial vineri la amiaza, cu Targul Mesterilor Populari, care si-au expus produsele pe Pietonalul Unirii.

Au venit la Botosani mesteri populari din judetul Botosani, dar si din Suceava, Iasi, Prahova, Mureş, Neamţ, Maramureş, Covasna, Bistriţa, Bacau si Bucuresti. Acestia au primit diplome de participare din partea organizatorilor.



La targul din municipiu a ajuns si Constantin Ion, din Bucuresti, un barbat de etnie roma care face bijuterii din argint cu mana lui.

"Tot ce vedeti aici este facut de mine. Este o mostenire din tata in fiu si din asta traim. Este foarte greu pentru ca nu suntem bagati in seama, dar nu avem ce face", ne-a declarat Constantin Ion.



Un alt mestesugar care participa la Targul Mesterilor Populari din Botosani este Virgil Moldovan, din Gura Humorului, judetul Suceava. Acesta are un talent aparte in a sculpta icoane in lemn. A venit in Botosani cu o "Cina cea de taina", lucrare pe care a realizat-o intr-o luna si jumatate.

"O icoana obisnuita o termin in doua zile. In prima zis o termin de sculptat, apoi in ziua a doua o mai finisez si-i mai fac ce trebuie de facut", a spus Virgil Moldovan.

Targul Mesterilor Populari va fi deschis pana duminica, intre orele 10:00 si 20:00.

GALERIE FOTO:































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
779

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...