S-a decis: Taxe pe mașini și case scumpe, impozite speciale în IT, se elimină subvențiile în construcții și agricultură

După zeci de consultări cu mediul de afaceri, cu sindicate și industriile vizate, Guvernul Ciolacu a decis care sunt măsurile care vor fi luate în OUG prin care se vrea reducerea deficitului bugetar.

S-a decis: Taxe pe mașini și case scumpe, impozite speciale în IT, se elimină subvențiile în construcții și agricultură

   Foto: Fiscalitatea.ro

O parte din subvenții se elimină, apar și impozite noi, iar românii bogați vor plăti taxe speciale, numai însă peste anumite praguri ale valorii bunurilor deținute, potrivit stiripesurse.ro.

Măsurile convenite de PSD și PNL:

-taxă de 0.3% pentru proprietățile de peste 500.000 de euro cu excepții: casele cumpărate pe credit unde se discută mai multe variante. Este în discuție să se elimine valoarea luată pe credit și să se impoziteze valoarea adusă de proprietar.

-se menține impozitul pe dividende la 8%.

-la microîntreprinderi până în 300.000 lei se va plăti impozit de 1%, peste 300.000 lei și până în plafonul de 2.5 milioane de lei se va plăti 3% pe cifra de afaceri.

-mașinile de lux de peste 75.000 de euro vor fi impozitate cu o taxă 0,3% din valoare totală a mașinii.

-se menține eliminarea facilităților fiscale pentru agricultura și construcții.

-se introduce impozit pe venit pentru IT, pentru veniturile de peste 10.000 de lei.

-la PFA pentru CASS se păstreaza plafoanele de 6, 12, 24 de salarii, dar ce depășește se plătește la venitul real. Plafoanele la CAS se mențin ca în prezent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din țară a ieșit pe traseu la Iași. Turiștii, dar și ieşenii au îmbrățișat rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul județului Botoșani, toate instituțiile cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenționare meteo pentru județul Galați. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În județul Galați va ploua toren...