S-a dat startul înscrierii în clasa pregătitoare!

S-a dat startul înscrierii în clasa pregătitoare!
Astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I se va desfăşura în perioada 2 - 22 aprilie, direct la unitatea de învăţământ sau pe formularul online dacă unitatea de învăţământ autorizată/acreditată şi-a introdus toate datele în aplicaţia informatică.

Începând cu luna aprilie, psihologii  vor stabili care sunt copiii capabili să ducă în spate ghiozdanul, dar şi care sunt cei care trebuie să rămână la grădiniță, în grupa mare. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 inclusiv, pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Pe 6 aprilie, părinții și copiii vor avea ocazia să vadă cum sunt amenjate spațiile din școli și grădinițe pentru clasa pregătitoare, fiind organizată la Botoșani Ziua porților deschise.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 8 - 17 mai. 

"Dacă după prima etapă copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere", prevede metodologia în vigoare.

CINE SE POATE ÎNSCRIE ÎN CLASA PREGĂTITOARE?


Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv. 
La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Orice altă situație va fi rezolvată de către inspectoratele școlare, în interesul educațional al elevului și în conformitate cu cadrul legal. 

LA CE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT POT SĂ ÎNSCRIU COPILUL?

Părintele poate opta: pentru înscrierea la școala de circumscripție – în această situație, copilul este automat înscris, pentru o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție – în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și specifice de departajare. Părintele poate solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care părintele a făcut opțiunea. 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
703

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
330

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
97

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...