S-a confirmat primul caz de coronavirus în Botoșani. Update: pacientul este transferat la Iași

S-a confirmat primul caz de coronavirus în Botoșani. Update: pacientul este transferat la Iași

A fost înregistrat primul test cu rezultat pozitiv pe coronavirus în județul Botoșani. Pacientul bolnav este o un bărbat care se afla în carantină, în Hotelul „Premier” din municipiul Botoșani, acolo unde mai sunt găzduite alte 27 de persoane în izolare.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a fost transferat, inițial, pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Starea acestuia este asimptomatică.

Acesta s-a întors din Italia pe 14 martie, cu mașina personală.

Acesta s-a întors din Italia, însă a călătorit singur, și NU în mijloc de transport în comun, fiind preluat de îndată în unul dintre centrele de carantină din județul Botoșani. NU a intrat în contact decât cu medicul epidemiolog (respectând toate regulile de protecție). De precizat este faptul că bărbatul a fost cazat singur în cameră, iar personalul NU a luat contact niciun moment cu acesta, fiind respectate toate regulile impuse. Momentan, nu va fi transferat la o unitate spitalicească deoarece este asimptomatic”, transmite Cancelaria Prefectului.

La ora scrierii prezentei, au fost efectuate 69 de teste în acest sens: 30 la centrul de carantină din Agafton, 12 la Baisa și 27 la Hotelul „Premier”. Dintre acestea, unul are rezultat pozitiv, 13 sunt negative, iar pentru alte 55 se așteaptă rezultatele.

Nouă persoane aflate în autoizolare au fost testate negativ. Numărul total de botoșăneni izolați la domicliu este de 264.

Update:

Cadrele medicale au decis transferarea bărbatului pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.