S-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu permis fals

S-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu permis fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean moldovean, asupra căruia a fost depistat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor R. Moldova, ce s-a dovedit a fi fals.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, se afla pasager într-un autoturism tras pe dreapta în localitatea Stânca, pentru control.

Asupra bărbatului a fost depistat un permis de conducere, cu fotografia și datele altei persoane, similar celor eliberate de autoritățile din R. Moldova.

Deoarece oamenii legii au avut suspiciuni asupra autenticității documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că permisul de conducere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. În plus, s-a constatat că titularul din document nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Cu privire la cele constatate persoana în cauză a declarat că documentul nu îi aparține și urma să îl predea unei persoane din R. Moldova.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
1119

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
710

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
415

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...