Rusanu (ASF): Legea ne-a obligat sa preluam nevestele din fostele Comisii - Ce se intampla cu salariile

Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a comentat salariile primite de rudele guvernantilor care sunt angajate la aceasta institutie.

"Prin lege, am fost obligati sa preluam tot personalul fostelor CNVM, CSSPP, CSA. Inclusiv nevestele. Majoritatea nevestelor lucreaza de 8 ani in fostele Comisii. Sa le dam afara doar pentru ca sunt neveste? Nu cred ca este nici normal, nici legal.

Este oarecum amuzant sa observ ca, in urma cu 3 zile, era o lista cu cel putin 20 de neveste angajate de ASF. Am facut din nou precizarile si vad ca acum lista s-a redus la doar doua persoane angajate de la infiintarea ASF care au si calitatea de sotie sau fiu. Ambele consilieri. Doar ca toate aceste ajustari necesita timp", a precizat Dan Radu Rusanu, pentru Bursa.

Printre angajatii ASF care castiga salarii foarte mari si sunt rude cu politicieni aflati la guvernare sunt Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, care a avut un venit brut de peste 19.000 de euro in ultimele doua luni ale anului 2013, Aura Socol (sotia consilierului premierului Cristian Socol), sotia liderului deputatilor PNL George Scutaru, fiul ministrului Muncii Mariana Campeanu, fiica vicepremierului Gabriel Oprea, sotia deputatului PNL Dan Motreanu si sotul Liei Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

Se introduc criterii de performanta

In context, Rusanu a adaugat ca institutia pe care o conduce va introduce niste criterii de performanta, iar angajatii vor fi evaluati semestrial.

"Cine nu le indeplineste, ca e nevasta, sot, sotie, fiu sau nepot, va trebui sa isi caute frumusel de lucru in alta parte. Dar si industria, si consumatorii de servicii si media, si politicienii trebuie sa inteleaga ca este un proces care nu se face peste noapte. Il acceleram si il parcurgem. Dar nu ne permitem sa facem greseli prin masuri ad-hoc", a punctat seful ASF.

Anterior, marti, Rusanu a anuntat ca injumatatirea salariilor angajatilor din aceasta institutie.

"Pentru 2014 vom propune reducerea salariilor in continuare cu 50% fata de 2013, in prima faza la membrii Consiliului si mergand prin reverberatie pana la ceilalti angajati", a declarat Rusanu, intr-o conferinta de presa.

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, presedintele ASF a dat si un exemplu, spunand ca salariul care a fost "cam de 30 si ceva de mii in 2012", in 2013 a fost de 14.000 de euro "si pentru anul acesta vom propune 7.000".

ASF s-a format prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...