Rus: Dacă Parlamentul modifică orele sau durata referendumului, suntem pregătiţi

Rus: Dacă Parlamentul modifică orele sau durata referendumului, suntem pregătiţi
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, vineri, că, dacă Parlamentul decide modificarea organizării referendumului, MAI este pregătit, indiferent că este vorba de orele sau durata desfăşurării, precizând că nu a participat la nicio discuţie la conducerea USL pe această temă.

"Eu personal nu am participat la nicio discuţie la conducerea USL în acest sens", a spus, vineri, Ioan Rus, răspunzând unei întrebări privind eventuale discuţii referitoare la organizarea referendumului în decursul a două zile, conform Mediafax.

Ioan Rus a precizat că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) "ia în calcul aplicarea întocmai a legii care guvernează azi acest referendum", dar dacă vor fi făcute modificări legislative, instituţia este pregătită.

"Dacă legiuitorul, respectiv Parlamentul României, va modifica într-un fel sau altul (organizarea referendumului - n.r), noi suntem pregătiţi, indiferent că este vorba de modificarea orelor de desfăşurare sau a duratei referendumului. În acest moment suntem doar organizatori", a spus Ioan Rus.

Ministrul a adăugat că, din punct de vedere organizatoric, la referendumul din 29 iulie vor fi respectaţi paşii făcuţi la celelalte alegeri organizate până în prezent. Rus a precizat că singurele lucruri noi sunt înfiinţarea unei comisii de transparenţă şi a unui TelVerde prin care cetăţenii să poată comunica mai uşor eventualele nereguli, astfel încât referendumul pentru supendarea preşedintelui Traian Băsescu să poată fi organizat legal şi transparent.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a declarat, vineri, la sediul USL, că nu s-a luat o decizie privind organizarea referendumului în decursul a două zile, dar că opinia generală este să rămână o singură zi.

"Nu s-a discutat, în măsura în care mă întrebaţi dacă s-a luat o decizie în acest sens. Însă, în general, opinia este că trebuie să rămână o singură zi pentru referendum", a spus Duvăz.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, potrivit RFI, răspunzând unei întrebări legate de posibilitatea organizării referendumului de demitere a preşedintelui suspendat în două zile, că acest lucru este posibil, raţional, iar decizia aparţine USL.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
9

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
30

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
79

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...