„Rugăciuni pentru ploaie” cerute de Patriarhia Română bisericilor din subordine. Care e „metodologia”!

Meteorologii au emis totuși un cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe din țară.

„Rugăciuni pentru ploaie” cerute de Patriarhia Română bisericilor din subordine. Care e „metodologia”!

   Foto: Basilica

Patriarhia Română cere bisericilor să facă rugăciuni pentru ploaie, într-un „apel la rugăciune pentru încetarea secetei” adresat tutoro eparhiilor.

În contextul actual al secetei care afectează agricultura și alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale să oficieze rugăciunile care se rostesc „la vreme de secetă”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, citat de publicația Știrileprotv.ro.

Rugăciunile pentru ploaie se desfășoară „potrivit îndemnului Sfântului Proroc Zaharia: „Cereți de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie și târzie! Domnul scoate fulgerele și trimite ploaie; El dă omului pâinea și dobitoacelor iarba” (Zaharia 10, 1)”.

Reprezentanții Bisericii au explicat și „metodologia” luptei împotriva secetei prin rugăciune:

Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie spre rodirea pământului. De asemenea, fiind conștienți de faptul că Dumnezeu este Cel Care ne dă din cer „ploi și timpuri roditoare” (Fapte 14, 17), facem apel la înmulțirea rugăciunii și ajutorarea celor aflați în nevoi în perioada aceasta de încercare”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...