Vești bune pentru o parte dintre botoșăneni: în aprilie își vor primi banii pe cardurile sociale pentru alimente!

Vești bune pentru o parte dintre botoșăneni: în aprilie își vor primi banii pe cardurile sociale pentru alimente!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat data la care românii vor primii banii pe cardurile sociale pentru alimente. În total, de acest ajutor beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Guvernul a anunțat de asemenea, la începutul acestui an un nou nivel maxim al veniturilor de care se ține cont la acordarea voucherelor sociale.

Nivelul maxim al veniturilor de care se ține cont la acordarea voucherelor sociale a crescut de anul acesta.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale.

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au anunțat, însă, când vor primi românii banii în luna aprilie. Sprijinul de 250 de lei va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024.

Sursa: realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
175

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
176

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
255

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...