Romanii din strainatate ii dau un ultimatum lui Ponta: Nu ne scoateti de pe liste

Romanii din strainatate ii dau un ultimatum lui Ponta: Nu ne scoateti de pe liste
Romanii din Europa cer Guvernului condus de Victor Ponta "stoparea incalcarii flagrante a Constitutiei Romaniei si a deciziei Curtii Constitutionale prin incercarea de a scoate din listele electorale pe romanii care locuiesc in afara tarii".

"Cerem de asemenea insitutiilor abilitate ale Uniunii Europene sa ia act de comportamentul din ultimele zile ale Puterii de la Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE), remis Ziare.com.

FADERE isi reafirma pozitia conform careia daca un singur roman din Diaspora va fi scos abuziv de pe listele electorale in ciuda deciziei CCR, federatia va depune imediat plangere penala impotriva Guvernului Romaniei si a premierului.

Romanii din strainatate reamintesc ca, in urma cu o saptamana, la initiativa FADERE un grup reprezentativ de asociatii din Diaspora a fost la Bucuresti pentru a reamintii Guvernului ca romanii sunt egali in drepturi conform Constitutiei, indiferent ca se afla la Iasi, Constanta, Bucuresti, Madrid sau Roma.

"Cerem de asemenea incetarea imediata a presiunilor exercitate de catre Ministerul de Externe asupra ambasadorilor pentru ca acestea sa trimita la Bucuresti un numar cat mai mare de persoane decedate in straintate. Daca intr-adevar exista un interes asa mare pentru persoanele decedate in strainatate, Guvernul Romaniei ar trebui (asa cum FADERE a cerut in nenumarate randuri) repatrieze corpurile neansufletite ale acestora", precizeaza sursa citata.

Sursa: Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
41

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
33

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
108

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...