Românii din străinătate care se angajează în țară vor avea 50% din salariu asigurat de stat

Românii din străinătate care se angajează în țară vor avea 50% din salariu asigurat de stat

Statul român stimulează încadrarea în muncă pe teritoriul țării a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile.

Pentru fiecare persoană din această categorie, angajată pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă până la 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Angajatorii care optează pentru acest sprijin vor fi obligați să mențină raporturile de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni de la împlinirea celor 12 luni pentru care se asigură sprijin.

Angajatorii care încetează raporturile de muncă ale salariaților, anterior perioadelor pentru care sunt obligaţi să le mențină, vor restitui agențiilor pentru ocuparea forței de muncă, în totalitate, sumele încasate pentru fiecare persoană pentru care a încetat raportul de muncă, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă.

Ordonanţa de urgenţă OUG 29/2020 care prevede aceste măsuri de sprijin pentru angajatori începând cu 1 iunie 2020 a fost publicată în 29 mai 2020.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Permis de conducere fals, cumpărat din Rusia, confiscat la vamă în Botoșani

astăzi, 11:08
3

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, un permis de conducere cu însemnele autorităţ...

Autoturism de 25.000 de euro reținut în PTF Stânca (fotogalerie)

astăzi, 10:40
3

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism fabricat î...

Salariul minim brut pe ţară creşte la 3.300 lei de la 1 octombrie

astăzi, 09:57
32

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se majorează la 3.300 lei lunar, începând cu 1 octombrie 2023, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% faţă de nivelul act...