Țuica și pălinca ar putea fi recunoscute la scară largă și peste graniță. Ministrul Agriculturii a anunțat că producătorii români ar putea primi finanțare pentru mici fabrici dotate cu utilaje moderne de procesare.
Am valorifica, astfel, producția de prune, care ne clasează pe primul loc în Uniunea Europeană și pe patru în lume, conform ProTV.
Spre deosebire de țuică - ce se bea sub formă de shot, pălinca se savurează, cel mai bine la o temperatură de 18-23 de grade.
Silviu Zetea, antreprenor: „De la nuanța alb cristalină până la cea auriu, rubiniu, accentuează proprietățile de bază. O guști și trebuie să aibă o nuanță fină, ușor aromată cu amprenta fructului din care provine.”
O sticlă de pălincă din gama premium se vinde și cu 2.000 de euro.
Tanita Groza-Zetea, antreprenor: „Un produs triplu distilat, din cireșe amare, stă la maturare de mai bine de 17 ani, ce-i conferă o valoare foarte mare. Conținutul etichetei suflat în aur și forma sticlei și cutia de lemn în care vine ambalată dau o valoare în plus.”