Românii care pot rămâne fără apartamente. Ce nu trebuie să uite proprietarii?

Deşi pare un scenariu negru, este cât se poate de adevărat! Administratorii de asociaţii au explicat cine sunt românii care pot rămâne fără apartamente. Este vorba despre o regulă importantă de care aceştia trebuie să ţină cont dacă locuiesc la bloc.

Românii care pot rămâne fără apartamente. Ce nu trebuie să uite proprietarii?

   Foto: pixabay.com

Din păcate, din ce în ce mai mulţi cetăţeni sunt nevoiţi să omită această cerinţă din cauza lipsei banilor, în timp ce alţii, dacă nu locuiesc la adresă, uită că au de plată anumite sume la asociaţie. Astfel, intervine executarea silită, iar apoi pierderea locuinţei.

Cine sunt românii care pot rămâne fără apartamente

Administratorii de asociaţie dezvăluie că se întâlnesc din ce în ce mai des cu situaţii în care românii rămân fără apartamente din cauza neplăţii întreţinerii. Conform noii legi, datornicii care nu plătesc aceşti bani în termen de 31 de zile primesc foarte multe penalităţi, astfel ca aceştia ajung să datoreze sume uriaşe de bani. Şi cum acest lucru este sancţionat drastic, se poate ajunge la poprire pe conturi sau chiar la executarea silită, ca mai apoi locuinţa să fie scoasă la licitaţie.

Un alt lucru de care trebuie să ţină cont locatarii este declararea numărului corect de persoane care locuiesc în apartament. Contribuția fiecărui locuitor la cheltuielile de întreținere, cunoscută și sub denumirea de cotă parte de proprietate, este calculată în funcție de suprafața utilă a apartamentului și de numărul de persoane declarate. Astfel, numărul de persoane influențează direct suma pe care fiecare proprietar o plătește lunar pentru întreținerea clădirii.

În cazul în care un locatar nu a declarat corect iar vecinii fac reclamaţie, acesta va fi supus unei verificări din partea asociaţiei de proprietari sau chiar a poliţiştilor. Dacă sunt camere de supraveghere în clădire, imaginile pot fi dovezi clare în acest sens.

Bugetul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...