Romanii au incredere in Pompieri, Salvare si Posta

Romanii au incredere in Pompieri, Salvare si Posta
Romanii tind sa manifeste o atitudine de incredere crescuta fata de acele institutii cu care fie au de a face in mod direct si constant, fie sunt institutii insarcinate cu siguranta si protectia cetateanului. Oficiul Pentru Protectia Consumatorului, Pompierii, Salvarea si Posta se numara printre acele institutii care se bucura de o incredere crescuta a majoritatii cetatenilor.

Spre exemplu, in cazul pompierilor, 87% dintre respondenti declara ca au multa sau foarte multa incredere in aceasta institutie, in timp ce doar 5% dintre respondentii afirma ca au incredere scazuta in aceasta. Situatia nu difera cu mult in cazul Serviciului de Salvare, in care oamenii se incred in proportie foarte mare: 81% dintre respondenti au fie multa, fie foarte multa incredere in Serviciul de Salvare.

Posta Romana beneficiaza de increderea romanilor, 77% dintre acestia declarand ca sunt in mare masura increzatori in serviciile acestei institutii. In ceea ce priveste serviciul de informatii, romanii se arata, increzatori. 43% dintre romanii au multa incredere in SRI, Oamenii manifesta un sentiment accentuat de incredere fata de Armata, 18% dintre respondenti afirmand ca au foarte multa incredere in aceasta institutie, iar majoritatea, 52%, declarand ca au multa incredere. Increderea in institutie se reflecta si asupra modului in care sunt perceputi reprezentantii acesteia. Astfel, 61% dintre respondenti au multa sau foarte multa incredere in cadrele militare.

In mod similar, oamenii au multa incredere, in proportie de 45% in Jandarmerie.
Nota discordanta de la aceasta tendinta face Politia, institutie in care oamenii tind sa fie mai degraba neincrezatori. (44% dintre subiectii intervievati declara ca au putina sau foarte putina incredere).

Lipsa de incredere fata de reprezentantii institutiilor judiciare este continuata de o lipsa de incredere fata de institutiile pe care acestia le reprezinta: judecatoriile si tribunalele. 55%, respectiv 54% dintre romani au o incredere scazuta, sau chiar foarte scazuta fata de judecatorii si tribunale.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
21

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
110

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...

Muzeograf din Botoșani, la protestul de la București: ”E destul! Totuși, eu când?”

astăzi, 14:57
52

Ce i-a supărat o dată în plus a fost o ordonanță de urgență emisă în ultimele zile ale lui 2023, care mărea salariile din educație, pe fondul inflației sporite și în urma ...