Românii au început deja aprovizionarea pentru masa de Paște. Care sunt cele mai căutate produse

Românii au început deja aprovizionarea pentru masa de Paște. Care sunt cele mai căutate produse

Cu două săptămâni înainte de Paște, mulți români au început deja aprovizionarea pentru masa de sărbători.

Vor friptură de miel, drob, verdețuri, ouă roșii ori cozonac și cumpără din timp ce este mai bun. Iar vânzătorii au strategii diverse ca să nu rămână cu marfă pe stoc. Oferă reduceri și pachete pentru toate buzunarele, informează ȘtirileProTV.

Oamenii au început să cumpere şi carne de miel. Unii comercianţii s-au decis să facă pachete personalizate.

Vânzător de miel: ”În alţi ani era alta putere de cumpărare, acum nu mai este aşa. Acum am făcut pentru toate buzunarele pachete, sferturi, cotletele, pulpițe de raţă, pentru fiecare persoană să aibă să pună pe masa de Paşte. Kilogramul de miel este 33 de lei”. Cei care preferă cumpărăturile online au aflat de conceptul “meat booking”, Rezervă carnea şi o primesc proaspătă, acasă, înainte de Paşte. Un pachet pentru ciorbă, de exemplu, costă 35 de lei pe kilogram.

Potrivit unui sondaj recent, bugetul alocat anul acesta cumpărăturilor pentru masa de Paşte este, pentru 55% dintre români, între 200 şi 500 de lei. 29% plănuiesc să aloce sub 200 de lei, însă toţi şi-ar dori să aibă pe masă câte puţin din toate, indiferent de buget.

Şi aplicaţiile de livrare şi-au activat secţiuni speciale pentru Paște, unde se pot găsi deocamdată doar cadouri pentru persoanele dragi. Pentru cei care preferă cumpărăturile clasice, în schimb, autorităţile au anunţat că în Vinerea Mare magazinele vor fi deschise până la ora 20, în loc de 18, acolo unde sunt restricţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
19

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
29

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...