România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa! Dar și cei mai mulți datornici!

România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa! Dar și cei mai mulți datornici!

România este ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe din Europa, susține Insititutul Național de Statistică, dar suntem la coada clasamentului atunci când trebuie să achităm facturile la apă, gaze sau căldură.

Din cele şapte milioane de gospodării din ţara noastră, peste un milion nu şi-au plătit la timp facturile anul trecut, mai arată ultimele date INS.

Cel mai grav lucru este însă că din cauza unui singur rău-platnic ajung să sufere sute de familii.

Legea adoptată anul trecut prevede că atunci când o persoană nu plăteşte întreţinerea mai mult de trei luni şi strânge o datorie mai mare de două mii de lei, asociaţia de proprietari poate cere sechestru pe apartament, la Direcţia de Taxe şi Impozite.

Din acel moment, rău-platnicul nu-l mai poate vinde, dar îl poate închiria. Practic, însă, datoriile se recuperează doar în instanţă, prin executare silită. Un proces care poate dura ani întregi.

Apa caldă şi căldura se taie după două facturi consecutive neachitate, apa rece după patru facturi neplătite, iar energia electrică - după cinci luni de restanţe.

Statisticile plasează România pe locul patru, în topul datornicilor. Mai prost decât noi stau doar grecii, italienii şi bulgarii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
7

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
274

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
308

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...