Romania: Mita de 1.000 de euro pe luna - REFUZATA

Romania: Mita de 1.000 de euro pe luna - REFUZATA
Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) – Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Bacau, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, cu sprijinul tehnic al S.R.I. si Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, au organizat si prins in flagrant doi cetateni, in timp ce ofereau cu titlu de mita suma de 1000 euro unui politist pentru a nu pune in executare un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea. 

Agentul de politie S.V.D., din cadrul I.P.J. Bacau, a formulat un denunt la S. J. A. Bacau prin care sesiza ca, in ziua de 5 octombrie, a fost contactat telefonic, din Spania, de condamnatul V. G., care i-a propus sa tergiverseze aplicarea mandatului sau de executare, urmand ca in schimb sa-i trimita prin sora sa, H. L. si tatal sau, V. G., suma de 1000 de euro, lunar, pana in luna decembrie a acestui an, cand se astepta sa apara un act normativ de indepartare a consecintelor condamnarii, scrie observatordebacau.ro.

V.G. fusese condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare, de Judecatoria Medgidia, jud. Constanta, pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Ulterior, cei doi intermediari au insistat sa-i remita agentului sume de bani cu titlu de mita, dar acesta i-a respins. Banii proveneau de la condamnat si fusesera trimisi prin sistemul de transfer bancar, special pentru acest lucru. Ca urmare a actiunii de prindere in flagrant, cele doua persoane au fost retinute, urmand sa fie prezentate instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Lucratorii D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Bacau au desfasurat activitatile specifice, la delegarea procurorului de caz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
10

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
504

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
672

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...