ROMANIA IN STRADA: 4.500 de bugetari din judetele Moldovei la protestul din Bucuresti!

ROMANIA IN STRADA: 4.500 de bugetari din judetele Moldovei la protestul din Bucuresti!
Mai mult de 4.500 de bugetari din educatie, sanatate sau administratie, din judetele Neamt, Botosani, Suceava, Iasi, Vrancea, Vaslui si Galati au ajuns, miercuri, in Capitala pentru a se alatura protestatarilor.

Acestia au plecat din provincie inca din noaptea de marti spre miercuri spre Capitala pentru a lua parte la mitingul initiat de confederatiile sindicale, protestatarii venind cu autocarele, potrivit Mediafax.

Din judetul Botosani, aproximativ 500 de angajati din sistemul bugetar au plecat spre Bucuresti pentru a participa la mitingul de protest. La actiune vor fi prezenti circa doua sute de membri ai sindicatelor din acest judet, afiliate Cartel Alfa, o suta din cadrul sindicatelor CNSRL Fratia, aproximativ 80 de la BNS Botosani si un numar de 50 de sindicalisti din cadrul CSDR.

Conform sindicalistilor, in PIata Victoriei din Bucuresti se afla la aceasta ora peste 50.000 de protestatari.

Melodia lui Valeriu Sterian "Vino, Doamne!", simbol al protestelor din 1990 desfasurate in Piata Universitatii, s-a auzit din nou in Bucuresti.

Piata Victoriei este survolata de un elicopter al Politiei, iar pe strazile din stanga si din dreapta Guvernului au fost amplasate masini ale Jandarmeriei si tunuri cu apa.

Peste o suta de politistii protestari au fost primiti in Piata Victoriei cu aplauze de catre restul manifestantilor. Politistii sindicalisti poarta scuturi din carton pe care scrie "Prolex in actiune" si au fluiere si trompete. Ei au strigat "Jos Guvernul!", cot la cot cu ceilalti manifestanti.

Manifestantii striga lozinci precum: "Noua ne-ati lasat un pic/La voi n-ati taiat nimic", "Udrea, cu poseta ta/Traieste toata institutia mea!", "Teroristii sunt in Guvern", "Jos Guvernul" si "Basescu dictachiorul" si poarta pancarde pe care scrie: "Ne-ati ciuruit, va ciuruim", "Va informam: gradul de suportabilitate a atins apogeul", "Romania, ultimul episod", "Voua va dam 25% din salarii daca plecati", "Voi traiti bine, noi nu, ne-ati ciuruit" si "Nu scapa unul".

Protestatarii din Piata Victoriei ii canta lui Boc "Dansul pinguinului" (Video)

Protestatarii au amenajat o masa, impartita in doua: in stanga "masa saracului", cu ceapa, cartofi si hartie igienica, iar in dreapta "masa bogatului", cu friptura de pui, fructe exotice si cozonac.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
48

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
89

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
148

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...