România expulzează 10 diplomați ruși

România expulzează 10 diplomați ruși

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a declarat ca persoane non gratae, 10 reprezentanÈ›i ai Ambasadei FederaÈ›iei Ruse în România, arată un comunicat de presă, citat de Digi24.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei FederaÈ›iei Ruse la BucureÈ™ti, având în vedere că activitățile È™i acÈ›iunile acestora contravin prevederilor ConvenÈ›iei de la Viena privind relaÈ›iile diplomatice din 1961. Aceste elemente au fost comunicate părÈ›ii ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziÈ›ia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului FederaÈ›iei Ruse la BucureÈ™ti, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice. Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea È™i în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparÈ›ine Rusiei”, arată sursa citată.

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din țările UE, pe fondul indignării internaționale din cauza crimelor din orașul Bucha, relatează Reuters.

Danemarca a expulzat 15 diplomaÈ›i ruÈ™i, acuzaÈ›i de spionaj. Decizia guvernului de la Copenhaga este ultima dintr-o serie care a început săptămânile trecute. Și Italia a anunÈ›at marÈ›i expulzarea a 30 de diplomaÈ›i ruÈ™i.

Totodată, Ministrul de externe al Spaniei, Jose Manuel Albares, a declarat astăzi că 25 de diplomaÈ›i ruÈ™i È™i personalul ambasadei vor fi expulzaÈ›i ca răspuns la presupusele crime de război comise de armata rusă în Ucraina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
23

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
32

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
287

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...