România atinge 1000 de kilometri de autostradă, doar 16 km sunt în Moldova

România va atinge luna viitoare ”borna” de o mie de kilometri de autostrăzi È™i drumuri expres, odată cu inaugurarea unui lot de 13 kilometri din Autostrada Transilvania.

Ministrul Transporturilor È™i Infrastructurii a anunÈ›at acest lucru în timpul vizitelor făcute miercuri pe mai multe È™antiere de autostrăzi È™i căi ferate din Ardeal.

Lucrările pentru porțiunea de autostradă care leagă localitățile Nușfalău și Suplacu de Barcău sunt aproape gata, astfel că mașinile vor putea circula aici peste o lună, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Însă lotul de 13,5 kilometri mai are nevoie de un drum de legătură de 200 de metri - o descărcare temporară care să facă posibilă ieÈ™irea de pe autostradă, lângă localitatea Suplacu de Barcău. Acest lucru se va întâmpla, spune ministrul Transporturilor, pe 15 septembrie, când se va depăși un ”prag psihologic”.

Reamintim că în regiunea Moldovei sunt daÅ£i în folosinţă doar 16,2 kilometri de drum în regim de autostradă, fiind vorba despre un lot din ÅŸoseaua ce centură a Bacăului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...