România: 81 de cazuri confirmate, printre care o fată de 16 ani testată pozitiv. Peste 5000 de morți la nivel mondial, iar Europa a devenit epicentrul pandemiei

România: 81 de cazuri confirmate, printre care o fată de 16 ani testată pozitiv. Peste 5000 de morți la nivel mondial, iar Europa a devenit epicentrul pandemiei

O adolescentă de 16 ani și alte cinci persoane sunt cele mai recente cazuri cu coronavirus confirmate în România. Bilanțul a urcat la 81 de cazuri în România, dintre care 6 s-au vindecat.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, ultimii 6 pacienți anunțați vineri după-amiază sunt din județele Brașov și Covasna, București și Prahova.

Din fericire, majoritatea celor diagnosticați sunt în stare bună, transmit medicii.

La nivel mondial Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a 5.043 de persoane, majoritatea în China continentală, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza unor cifre oficiale.

3.176 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în China continentală, 1.016 în Italia şi 514 în Iran, ţările cele mai afectate de Covid-19 unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese.

De la apariţia virusului în decembrie anul trecut, peste 134.300 de persoane au fost infectate, în 121 de ţări şi teritorii.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut și în Spania. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Spania la 4.209 şi cel al deceselor provocate de Covid-19 la 120, potrivit televiziunii La Sexta.

De asemenea, șapte morţi şi peste 2.300 de cazuri de coronavirus sunt înregistrate și în Germania.

Statul german este singurul din Europa a declarat că se așteaptă la ce e mai rău din partea coronavirusului.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată cu noul coronavirus care se răspândeşte la nivel global.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Berlin, că până la 70% din populaţie ar putea fi infectată.

„Când virusul există deja, populaţia nu mai are imunitate şi nu există terapie, atunci 60 - 70% din aceasta va fi infectată", a declarat Merkel.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
259

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
318

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
719

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...