ROMAN: "Trebuie sa ajut si oamenii, sa isi ia subventia, dar trebuie sa protejez si primarii!"

ROMAN: "Trebuie sa ajut si oamenii, sa isi ia subventia, dar trebuie sa protejez si primarii!"

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Prefectura cauta solutii pentru ca mostenitorii terenurilor sa-si poata primi subventiile de la stat! Numerosi primari din judetul Botosani s-au adresat prefectului Cristian Roman, pentru ca cetatenii localitatilor pe care acestia le reprezinta vin la primarie pentru a le solicita sa stampileze contractele de inchirere si concesiune a terenurilor, intrucat fara acea semnatura ei nu pot sa incaseze subventia, in lipsa succesiunii. Acest lucru, spune prefectul judetului, se afla la limita legii.

"Sunt oameni care nu si-au facut succesiunea, majoritatea terenurilor s-au acordat la cei care le-au avut atunci, in 1945, care fie au decedat, fie nu mai pot lucra pamantul si majoritatea mostenitorilor nu au bani sa-si faca succesiunea. Oamenii solicita primariior pentru stampilarea titlurilor de proprietate pe care le au, care sa confirme faptul ca ei detin acele terenuri, pentru a putea beneficia de subventiile acordate de stat in agricultura", a declarat Criatian Roman, prefectul judetului Botosani.

Pentru a gasi solutii atat pentru ajutarea oamenilor de la tara sa-si poata primi subventiile fara niciun fel de problema, dar si pentru acoperirea legala a primarilor, prefectul a numit o comisie ce va fi coordonata de subprefectul Paul Secrieru, formata dintr-un reprezentant al Asociatiei Comunelor, un director de la Legalitate din cadrul Prefecturii, un reprezentant de la Agentia de Prestatii si Interventii pentru Agricultura si un reprezentant de la Directia Agricola de Dezvoltare Rurala, care pana la sfarsitul lunii martie trebuie sa vina cu propuneri, in rezolvarea acestei situatii.

"S-ar putea sa fie posibil ca prin declaratii pe propria raspundere, in fata notarului, si prin asumarea unor lucruri de catre mostentori sa fie posibila acordarea subventiilor. Eu trebuie sa fac doua lucruri, sa-i ajut pe cei care nu-si pot cultiva singuri terenul sa-si ia subventia sau concesiunea si apoi trebuie sa-mi protejez si primarii, ca ei sa nu faca lucruri nelegale, ei umbla undeva la limita legii, unii acorda, unii nu acorda. Incercam sa facem o practica unitara la nivelul judetului", a spus prefectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ceilalți șoferi i-au făcut semn să oprească. În câteva minute, din mașină nu a mai rămas nimic! (Foto, Video)

astăzi, 10:30
176

Un autoturism a luat foc astăzi, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitatea Avrămeni.Șoferul nu a observat de la început problema. El a fost atenționat de ceilalți partici...

Cătălin-Mugurel Flutur, PNL Botoșani: ”Lansez public Platforma – Program a candidaturii mele pentru un nou mandat de primar!”

astăzi, 10:17
44

Cătălin-Mugurel Flutur, candidatul Partidului Național Liberal – Filiala Botoșani, lansează astăzi Platforma – Program a candidaturii pentru un mandat de primar al municipiului Boto...

Bărbat ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut pe stradă și s-a lovit puternic la cap!

astăzi, 10:02
231

Incidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 21:00, pe Bulevardul Victoriei din Dorohoi, în zona Bisericii Sf. Vineri.Din câte se pare, victima, un bărbat în vârs...