ROMAN: "Constat cu durere ca sentimentul patriotic a cam palit in zilele noastre!"

ROMAN: "Constat cu durere ca sentimentul patriotic a cam palit in zilele noastre!"

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, le-a amintit romanilor ca trebuie sa isi pastreze poporul unit, in conditiile in care sentimentul patriotic nu mai este atat de puternic, iar tinerii nu mai sarbatoresc ziua de 1 Decembrie, iar batranii traiesc din amintiri.

"Noi, cei de acum, recunoştem importanţa actului împlinit la 1918 şi ne asumăm obligaţia de a păstra unit poporul român. Nu pot apărea în faţa dumneavoastră fără să constat, cu durere în suflet, că sentimentul patriotic, atât de puternic cândva, a cam pălit în zilele noastre. Poate principala cauză este aceea că patriotismul a fost deturnat în vremea comunismului în favoarea regimul de tristă amintire", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Reprezentantului Guvernului in teritoriu a facut referire si la tinerii care nu prea stiu sa sarbatoreasca, dar si la faptul ca multi dintre romani ajung sa se bucure de 1 Decembrie doar pentru ca sunt liberi de la serviciu.

"Acum, mulţi români se bucura de ziua lor doar pentru că primesc liber de la serviciu şi copiii pentru că au parte de o scurtă şi neprogramată vacanţă. Tinerii nu prea ştiu ce şi cum să sărbatorească. Batrânii trăiesc din amintiri şi se feresc să se manifeste de teamă că nu vor fi înţeleşi, iar ceilalţi folosesc ziua ca să-şi mai rezolve din treburile cotidiene. Astăzi e ziua noastră, a românilor, şi trebuie să ne bucurăm de ea. E zi de mare sărbătoare şi trebuie să ne manifestăm ca atare. De aceea le urez tuturor conaţionalilor mei, oriunde s-ar afla, un sincer La mulţi ani!", a incheiat prefectul discursul sustinut in aceasta dimineata, langa Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunul găsit intact de pompierii botoșăneni după un incendiu devastator: „Nu există cuvinte pentru a descrie emoția simțită” (Foto)

Saturday, 19 October 2024

Într-o încăpere complet distrusă de flăcări, printre rămășițele arse, o icoană a rămas neatinsă. În ciuda intensității focului care a mistuit totul în jur, aceasta...

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

Saturday, 19 October 2024

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

Saturday, 19 October 2024

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...