Ro-Alert: Codul roșu de furtună e EXTINS. Ravagii în județ, străzi BLOCATE în municipiul Botoșani

Ro-Alert: Codul roșu de furtună e EXTINS. Ravagii în județ, străzi BLOCATE în municipiul Botoșani

Administrația Națională de Meteorologie a extins avertizarea nowcasting de tip Cod roșu, valabilă pentru mai multe unități teritorial-administrative din județul Botoșani.

Și serviciul Ro-Alert a transmis mesaje de avertizare a populației. „Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie! Inchideti usile si ferestrele si puneti la adapost animalele. Stati departe de copaci, semne de circulatie, linii de electricitate, ferestre, luminatoare si alte obiecte care pot cadea si va pot rani. Informati si ajutati persoanele din vecinatatea dumneavoastra. Apelati serviciul de urgenta 112 numai in caz de necesitate”, este conținutul acestora.

Potrivit meteorologilor, în municipiul Botoșani, localitățile Corni, Mihai Eminescu, Curtești, Răchiți, Stăuceni și zonele proxime acestora, se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 40-50 l/mp, cantitate care, de altfel, s-a înregistrat și în ultima oră.

Codul roșu a intrat în vigoare la ora 15:30 și expiră la ora 16:10.

Furtuna face deja ravagii în județ, botoșăneni din mai multe zone plângându-se și fotografiind acumulările deja însemnate de apă. În acest timp, aversele au fost completate de grindină.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani, până la ora 15:40, s-au înregistrat cinci apeluri prin 112.

Trei străzi din municipiul Botoșani sunt inundate: Octav Onicescu, Împărat Traian și Mihail Kogălniceanu.

La ora scrierii prezentei, pompierii intervin pe strada Împărat Traian.

Revenim cu detalii.

R.A.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
3

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
56

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
130

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...