Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"

Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"

Comisia care a analizat cazul mortii bebelusului in Maternitatea Botosani, la cinci ore de la venirea sa pe lume, a stabilit ca rezultatele preliminare arata faptul ca medicul obstetrician nu poate fi inculpat.

"Nu exista semne de traumatism obstetrical, nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician. Peste o perioada, care am inteles ca poate dura si pana la 3 luni, vom primi si rezultatele de la microscopie si vom completa celelalte detalii", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrica si Ginecologie.

Conform informatiilor prezentate de medicul Gina Puflea, cauza decesului bebelusului este "o suferinta fetala indusa de cordonul scurt, accentuata in expulzie, cand probabil cordonul a fost suprasolicitat".

Conducerea Spitalului Judetean Mavromati a dispus constituirea unei comisii care sa efectueze  ancheta interna la Maternitatea Botosani, privind cazul bebelusului decedat la cinci ore dupa nastere.

Ancheta a fost declansata dupa ce rudele fetitei care a decedat la cateva ore de la nastere au acuzat cadrele medicale care au asistat-o pe mama la nastere de culpa medicala.

Vezi si Bebelus mort in Maternitatea Botosani, la cateva ore de de la nastere!

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
54

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
84

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
78

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...