Rezultatele la teza de limba si literatura romana arata ca fetele sunt mult mai pregatite decat baietii!

Potrivit datelor statistice oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, la evaluarea nationala la clasa a VIII-a la limba si literatura romana, cele mai multe note de trecere au fost obtinute de fete, astfel ca procentul notelor peste cinci este de 91,85%, fata de baieti, care au obtinut note peste cinci in procent de 83,33%.

Din cei 4.973 de elevi prezenti la proba de limba si literatura romana din cadrul testelor nationale, 2.477 sunt fete, care au obtinut note sub 5 in procent de 8,16%,  note de cinci in procent de 10,66%, note de 6 in procent de 12,31%, note de 7 in procent de 17,97%, note de 8 in procent de 25,60%,  note de 9 in procent de 22,12%, iar note de zece in procent de 3,19% .

Din numarul total de elevi care au sustinut teza la limba si literatura romana, 2.496 sunt baieti, care in procent de 16,67% au luat note sub cinci, 17,51% au luat note  de cinci, 16,75% au luat note de sase, 19,39 au luat note de sapte, 17,67% au luat note de opt, 11, 38% au luat note de noua si 0,64% au luat note de zece.

"Pentru proba de limba si literatura romana, procentajul privind notele sub cinci  la fete este 8,16% din totalul elevelor evaluate, este din punctu meu de vedere  destul de mare, iar la baieti este de 16,67%. Vom face la fel ca si anul trecut o analiza a provenientei elevilor, iar acolo unde nu sunt cazuri izolate, ci elevii provin din aceleasi unitati de invatamant, cu siguranta vom solicita directorilor programe de remediere si de recuperare a ramanerii in urma pentru elevii de clasa a VII-a, pentru cei din clasa a VIII-a, din pacate se poate face foarte putin la aceasta data, mai este aproape o luna de scoala", a spus Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

Numarul mic de note maxime obtinute la aceasta disciplina este motivat de sefa ISJ, care spune ca nota zece este mai greu de obtinut la romana, in aceasta sesiune fiind obtinute doar 79 de note de zece de fete si 16 note de zece de baieti.

"La Limba si literatura romana, nota zece este foarte greu de obtinut, un 9,93 sau  9,95 este poate mai adevarat si mai aproape de pregatirea elevilor. Zece la limba si literatura romana inseamna o lucrare aproape perfecta, desavarsita. Probabil din cauza aceasta procentajul notelor intre 9 si 10 este 22%, iar al notelor de 10 este de 3,19% pentru fete, iar la baieti este mult mai mic pentru ca baietii vor avea rezultate mult mai mari si mai bune la matematica", a adaugat Ada Macovei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
337

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
482

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...