Rezultatele finale atinse în implementarea proiectului "Măsuri active integrate pentru șomerii din Regiunea Nord Est în vederea creșterii ratei de ocupare prin calificare în meseria de agent de pază și ordine"

SC SILPOP TRAINING CENTER SRL a implementat în perioada 01.10.2010 - 30.09.2012 proiectul cu titlul "Măsuri active integrate pentru șomerii din Regiunea Nord Est în vederea creșterii ratei de ocupare prin calificare în meseria de agent de pază și ordine", POSDRU/99/5.1/G/75756.  
 
Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 24 luni şi a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul Major de Intervenţie 5.1. - Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare. Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 2.043.120,00 RON.

Obiectivul general

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de facilitarea accesului pe piaţa muncii prin îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din Botoşani, prin integrarea lor într-un program de formare accesibil şi cu reale valenţe ocupaţionale.

Rezultate privind implementarea proiectului in perioada 01.10.2010 - 30.09.2012

Activitatea desfășurată în cadrul proiectului a vizat dezvoltarea competenţelor şomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţul Botoşani în concordanţă cu nevoile în evoluţie de pe piaţa muncii prin cursuri de calificare în meseria de agent de pază și ordine. În plus, s-a urmărit adoptarea de măsuri pentru o mai bună corelare între aptitudinile individuale, educaţie şi potenţialul de muncă şi oportunităţile de pe piaţa muncii prin furnizarea de informare şi consiliere profesională șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din județul Botoșani.

Astfel, proiectul a răspuns acestor probleme prin formarea profesională continuă a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă într-o meserie caracterizată printr-o cerere ridicată pe piaţa locală şi regională a forţei de muncă, respectiv cea de agent de pază și ordine.

VEZI AICI COMUNICATUL INTEGRAL!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
2

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
81

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
36

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...