Eroii neamului care acum mai bine de doua decenii si-au dat viata pentru libertatea semenilor au fost comemorati printr-un ceremonial militar si religios.
.jpg)
Cateva lumanari aprinse in fata Palatului Administrativ si o jerba de flori pe o placa comemorativa mai amintesc astazi de evenimentele din 22 Decembrie 1989.
Dupa un moment de reculegere pastrat in fata Palatului Administrativ, prefectul Cristian Roman, subprefectul Silvana Tudorache, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, alaturi de revolutionari si sefi de institutii s-au deplasat la Biserica "Cuvioasa Parascheva" de pe Pietonalul Unirii, unde a avut loc o slujba de pomenire si s-au depus jerbe si coroane de flori.
.jpg)
.jpg)
"Romanii trebuie sa aiba demnitate, noi asta am vrut in 1989, libertatea, demnitate si respect pentru toti. Dupa 22 de ani de la Revolutie ma incearca o mare durere, in primul rand pentru cei din randurile noastre care au murit si o alta durere pentru tinerii de atunci, pentru ca pentru motive sociale au renuntat primii la servicii, au fost disponibilizati, si acum in cadrul Asociatiei din 40 de oameni avem 10 care nu au nicio sursa de venit. Traiesc un sentiment de regret ca nu am reusit sa realizam ceea ce am dorit pentru toti oamenii, si din Botosani si din intreaga tara. Doream libertatea, pentru tineri locuri de munca, de fapt noi am vrut sa fie democratie si libertate si acum… ceea ce traiesc profesorii ca profesori, functionarii publici, venituri putine", a spus Vasile Halasanu, presedintele Asociatiei Revolutionare 22-25 Decembrie.
La nivelul judetului Botosani sunt 60 de persoane care au certificate de revolutionari. La Revolutia din 1989, sase botosaneni au murit la Bucuresti sau Timisoara.