Revolta angajatilor Euro Business

Revolta angajatilor Euro Business

   www.jurnaluldebotosani.ro

Zeci de angajati ai fermei Euro Business, a patronului lantului de supermarketuri Fidelio, acuza conducerea societatii ca nu le-a mai platit salariile de doua luni.

Revoltati, oamenii s-au adunat ieri si le-au cerut socoteala patronilor. Ajunsi la capatul rabdarii, zeci de angajati ai fermei de pasari Euro Business SRL, patronata de omul de afaceri Daniel Mihaila, care detine si lantul de supermarketuri Fidelio, s-au adunat ieri la birourile firmei din Catamarasti Deal si si-au cerut drepturile.

Cu nervii la pamant si ramasi pe drumuri, dupa ce au fost concediati incepand cu data de 1 iunie, fostii angajati ai fermei de pasari de la Rachiti se plang ca nu mai au cu ce trai si ca au ajuns la limita supravietuirii, in conditiile in care nu si-au mai primit de doua luni nici salariile, dar nici bonurile de masa.

Totodata, o parte dintre cei concediati acuza conducerea firmei ca preavizele de concediere pe care le-au primit nu au decat stampila societatii, nu si semnatura directorului.

De cealalta parte, reprezentantii firmei Euro Business spun ca toate preavizele de concediere au fost facute in conformitate cu legea, fiind semnate si stampilate. Cat priveste neplata salariilor, patronul fermei de pasari Euro Business a recunoscut ca sunt unele probleme.

"S-a intarziat cu plata salariilor, dar nu cred ca sunt singurul care nu am platit angajatii la timp. Sunt unele probleme, am vandut marfa si inca nu am incasat bani. Si daca nu am incasat, nu sunt nici bani de salarii. Cum vom primi banii, vom plati si salariile la oameni", a declarat Daniel Mihaila.

Reprezentantii firmei au promis ca vor da angajatilor cate 300 de lei, pentru a putea merge sa isi cumpere mancare, urmand ca saptamana viitoare sa isi primeasca si salariile. Cu toate acestea, oamenii sunt neincrezatori ca vor vedea vreun ban.

De pe 1 iunie, ferma de pasari Euro Business SRL a concediat 150 de angajati, dupa ce in luna mai a mai disponibilizat 39 de salariati. In notificarea transmisa Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, conducerea societatii a motivat luarea acestei decizii pe fondul restrangerii activitatii, ca urmare a situatiei economico-financiare actuale, dar si imposibilitatea achizitionarii puilor de o zi pentru crestere si a furajelor necesare.

Si supermarketurile Fidelio au disponibilizat, incepand cu 20 mai, 54 dintre cei 519 salariati.

Citeste materialul integral in Jurnalul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...