Reuters: Iohannis prevede in curand o rasturnare de putere in Romania

Reuters: Iohannis prevede in curand o rasturnare de putere in Romania
Presedintele ales Klaus Iohannis a acordat marti un interviu presei straine, in care a vorbit despre schimbarile ce vor avea loc in tara noastra la nivel guvernamental.

Iohannis a declarat pentru Reuters ca numerosi parlamentari ar putea parasi coalitia condusa de premierul Victor Ponta in saptamanile ce urmeaza, astfel incat Executivul actual sa poata fi inlaturat anul viitor.

Acesta a subliniat ca votul pe care l-a primit la prezidentiale ar putea eroda majoritatea parlamentara, de 65%, controlata de PSD si aliatii sai.

"Toti vor sa fie de partea castigatorilor. Asadar, este posibil ca in urmatoarele saptamani sau luni sa vedem schimbari in Parlament", a precizat Klaus Iohannis, intervievat de Reuters la sediul central PNL din Capitala, conform ziare.com.

"Este posibil ca, pe parcursul anului 2015, sa aveam acest transfer, care se va traduce intr-o majoritate a PNL si care ar urma sa fie folosit pentru schimbarea Guvernului", a continuat liberalul.

Iohannis, pe care promisiunea ca va lupta impotriva coruptiei l-a facut cel mai popular lider politic din Europa pe Facebook, a promis sa rastoarne Cabinetul Ponta.

Statutul de presedinte ii da lui Iohannis puterea de a numi un nou prim-ministru, in cazul in care Ponta ar pica in urma unui vot de incredere in Parlament, insa asta ar insemna ca zeci de deputati si senatori sa plece din coalitia de guvernamant inaintea alegerilor legislative din 2016.

PSD se bazeaza in prezent pe doua partide medii ca dimensiune si cateva alte grupuri politice mai mici, formand astfel majoritatea parlamentara, amintesc jurnalistii Reuters.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
30

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
34

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
83

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...