Retragerea lui Stolojan, un gest unic in Europa!

Retragerea lui Stolojan, un gest unic in Europa!

 Theodor Stolojan  

Gestul lui Theodor Stolojan de a se retrage din functia de premier desemnat este unic in Europa si extrem de rar in lume, remarca presa internationala.

Singurul precedent de acest gen a avut loc in Irak, in 2006. Primul caz de acest gen a fost cel al politicianului siit Ibrahim al-Jaafari. Acesta a renuntat, in urma cu doi ani, la nominalizarea pentru un nou mandat de lider al Executivului de la Bagdad, dupa ce a fost aspru criticat de administratia americana pentru ca "a fost un lider slab" noteaza presa straina.

Gestul lui Theodor Stolojan este calificat drept o surpriza de catre AFP, reamintind ca este a doua oara cand acesta se retrage intr-un moment politic important. In 2004, Stolojan s-a retras in ultima clipa din cursa prezidentiala, fiind inlocuit de Traian Basescu, mai comenteaza AFP.

La randul sau, Deutsche Welle scrie ca liderul PD-L a anuntat ca se retrage din functia de premier pentru a lasa loc presedintilor celor doua partide care au semnat Parteneriatul pentru Romania sa ocupe functiile de premier si presedinte al Senatului.

"Chiar daca este un economist cu experienta si un aliat loial al lui Basescu, Stolojan a fost acuzat de inflexibilitate in negocierile politice", comenteaza Associated Press.

"Stolojan a avut sarcina de a forma un guvern din alianta PD-L si PSD, alaturi de Traian Basescu. Retragerea a survenit dupa ce, duminica, a fost semnat un acord intre presedintele PSD, Mircea Geoana, si presedintele PD-L, Emil Boc" noteaza ANSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
13

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
38

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
53

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...