Reținuți pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi cămătărie, lăsați liberi de magistrați!

Reținuți pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi cămătărie, lăsați liberi de magistrați!
Toți cei șapte suspecți din Botoșani, reținuți luni de polițiști în urma perchezițiilor făcute, au fost eliberați. De asemenea, în libertate este și bărbatul din Suceava, care de asemenea a fost adus luni seară la audieri.

Aceștia au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi cămătărie.

În cazul a trei dintre suspecți, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și-au însușit propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile formulată de polițiști și au mers marți dimineață în fața instanței, dar magistrații Tribunalului Botoșani au respins această propunere și au decis ca suspecții să fie cercetați în stare de libertate.

Vă remintim că luni dimineaţă, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Botoşani au efectuat 15 percheziţii, în municipiile Botoşani şi Suceava, acţiunea având drept scop probarea activităţii infracţionale a şapte persoane cu vârste între 39 şi 58 de ani, suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi cămătărie.

În urma administrării probatoriului, poliţiştii au stabilit că, în perioada martie – iulie 2013, suspecţii s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile, ca urmare a desfăşurării de activităţi ilegale de schimb de valută şi cămătărie.

Ulterior, sumele de bani obţinute din aceste activităţi ar fi fost introduse în circuitul economic legal, prin intermediul unuia dintre suspecţi, administrator al mai multor case de schimb valutar din municipiul Suceava, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii respective.

Sumele de bani care au făcut obiectul tranzacţiilor ilegale din perioada investigată depăşesc 1.000.000 de euro.

În urma efectuării celor 15 percheziţii, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, constând în evidenţe ale schimburilor ilegale de valută sau împrumuturi cu camătă, precum şi sume de bani în valută (peste 260.000 de euro, 33.000 dolari SUA, 60.000 lire sterline, 7.000 franci elveţieni) şi aproximativ 500.000 de lei.

De asemenea, la unul dintre imobilele aparţinând unui suspect din municipiul Suceava, poliţiştii au găsit 600 de kg de cafea şi peste un kg de bijuterii din aur, pentru care suspectul nu a putut prezenta documente justificative.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
323

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
458

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
589

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...