Reteta de placinta cu dovleac
Stiri Botosani Tuesday, 24 September 2013 Actualitate-2 kg dovleac de placinta
-un pachet foi de placinta
-300 g zahar tos
-6 plicuri zahar vanilat
-ulei pentru uns foile
Mod de preparare:
Se rade dovleacul (pe razatoarea cu gauri mari) cu o zi inainte de prepare (de preferat seara) si se amesteca cu zaharul tos. A doua zi pregatim placinta. Se ung 3-4 foi de placinta cu ulei si se pun in tava (tapetata cu hartie speciala pentru copt), apoi luam dovleac ras bine stors in mana si presaram in ploaie peste foi presarand apoi 2 pliculete de zahar vanilat.
Deasupra se asaza alte doua foi unse cu ulei peste compozitia cu dovleac si tot asa pana terminam cu dovleacul.
Cam 3-4 foi trebuie sa fie deasupra placintei. Apoi ungem foaia de deasupra cu ulei si sucul de dovleac ramas. Bagam placinta in cuptorul bine incins (180 C). Din cand in cand scoatem placinta si o stropim cu sucul de dovleac. Este gata dupa o ora si jumatate. Dovleacul trebuie sa fie bine stors si nu uitati sa presarati zahar vanilat peste el in tava.
sursa: sfatulparintilor
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
PSD Botoșani: Senatorul PSD Doina Federovici cere clarificări privind demersurile pentru includerea României în Programul Visa Waiver
În acest context, de la tribuna Parlamentului, senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Externe, Oana-Silvia Țoiu, prin care a cer...
Botoșani: Dorința de a ajuta un prieten i-a adus un dosar penal. Ce au descoperit polițiștii de frontieră!
Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Dacia Duster, ...
(P) Sfaturi pentru folosirea în siguranță a frezei electrice în manichiură
Freza electrică pentru unghii a devenit un instrument indispensabil în saloanele de manichiură și nu numai. Acest dispozitiv facilitează procesul de pilire și modelare a unghiilor, eco...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 2.17 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici