Reteta de placinta cu dovleac

Ingrediente:

-2 kg dovleac de placinta

-un pachet foi de placinta

-300 g zahar tos

-6 plicuri zahar vanilat

-ulei pentru uns foile

Mod de preparare:

Se rade dovleacul (pe razatoarea cu gauri mari) cu o zi inainte de prepare (de preferat seara) si se amesteca cu zaharul tos. A doua zi pregatim placinta. Se ung 3-4 foi de placinta cu ulei si se pun in tava (tapetata cu hartie speciala pentru copt), apoi luam dovleac ras bine stors in mana si presaram in ploaie peste foi presarand apoi 2 pliculete de zahar vanilat.

Deasupra se asaza alte doua foi unse cu ulei peste compozitia cu dovleac si tot asa pana terminam cu dovleacul.  

Cam 3-4 foi trebuie sa fie deasupra placintei. Apoi ungem foaia de deasupra cu ulei si sucul de dovleac ramas. Bagam placinta in cuptorul bine incins (180 C). Din cand in cand scoatem placinta si o stropim cu sucul de dovleac. Este gata dupa o ora si jumatate. Dovleacul trebuie sa fie bine stors si nu uitati sa presarati zahar vanilat peste el in tava.

sursa: sfatulparintilor  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț Nova Apaserv: O comună și mai multe sate din Botoșani rămân fără apă!

astăzi, 09:20

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani informează consumatorii că, începând cu data de astăzi, 08 iulie 2025, se va sista temporar furnizarea apei potabile în comuna Frumușica, cu toat...

Explicația lui Ilie Bolojan pentru mamele aflate în perioada de creștere a copilului şi pensionarii care vor plăti CASS!

astăzi, 08:59

Premierul Ilie Bolojan a spus luni seară că s-a impus o extindere a bazei de contribuabili la sănătate, motiv pentru care vor plăti contribuții mamele aflate în concediu de creștere a cop...

(P) Avantajele majore ale creditului online

astăzi, 08:48

În era digitală, accesul rapid la soluții financiare devine tot mai esențial. Astfel, creditul online reprezintă o opțiune flexibilă și rapidă, adaptată nevoilor tale moderne. Acest tip...