Rețeaua de apă și canalizare, extinsă și la anul pe mai multe străzi din municipiul Botoșani

Rețeaua de apă și canalizare, extinsă și la anul pe mai multe străzi din municipiul Botoșani
Extinderea rețelei de apă și canalizare din municipiul Botoșani, cu fonduri europene, ca continua și la anul, a anunțat, vineri, primarul Cătălin Flutur.

Pe lângă străzile care au fost deja prinse în Programul POS 1 Mediu pentru realizarea unei astfel de investiții, noi străzi vor intra în cea de-a doua etapă a programului.

Primarul a avut o întâlnire în cursul acestei săptămâni cu cei de la Direcția Edilitare, reprezentanții Nova Apaserv și constructorii care realizează lucrările în municipiul Botoșani la extinderea rețelei de apă și canalizare.

“Au fost întârzieri din cauza unor probleme, de altfel firești pentru că antreprenorul care a câștigat lucrarea a intrat în insolvență iar subcontractorii, spre exemplu firma Elsaco de la Botoșani, avea niște probleme de reglat. Se pare că această problemă s-a deblocat și pot să le dau o veste cât de cât bună cetățenilor din municipiul Botoșani care locuiesc pe acele străzi și care au un disconfort foarte clar din cauza acestor lucrări. Programul este complex, este unul extraordinar de bun pentru tot județul Botoșani, dar în primul rând pentru municipiul Botoșani, pentru că rezolvăm partea de canalizare și apă pe foarte multe străzi nemodernizate din municipiu. Există și POS-ul de Mediu 2, care mai nou se cheamă POIM, care preia și diferența de străzi care nu sunt canalizate", a precizat primarul Cătălin Flutur.

La nivelul municipiului Botoșani sunt 40 de străzi incluse în acest program derulat cu bani europeni, iar primarul a precizat că străzile care nu au intrat în prima etapă vor intra în cea de-a doua.

După finalizarea lucrărilor în rețeaua de alimentare cu apă și canal, munciipalitatea va putea asfalta străzile pe care s-a intervenit.

“Spre exemplu, strada Cernavodă nu a intrat în prima etapă, dar va intra la anul în etapa de investiție. Pentru noi este un lucru foarte bun. Dacă Primăria vrea să își facă un plan de modernizare a străzilor trebuia să luăm în calcul ca odată cu asfaltarea să facem noi partea de apă și canal și atunci nu avea sens atâta timp cât sunt bani europeni. Așteptăm finalizarea acestui proiect și a proiectului următor pentru ca imediat noi să mergem pe parte de proiectare și a introduce aceste străzi pentru asfaltare. I-am rugat să aibă grijă să se lucreze ordonat, vor mai fi probleme, spre exemplu tot ce înseamnă cartierul Tulbureni, va fi blocată circulația pentru că acolo avem niște intervenții la 8 metri adâncime și să dirijăm traficul pe strada Pajiștei. Toate aceste lucrări nu vor face decât ca confortul cetățenilor să fie sporit", a conchis Flutur.

Printre străzile care vor intra în cea de-a dpua etapă a programului se numărăr cele care duc  spre ieșire înspre Dorohoi, respectiv  Adrian Adamiu, Peco, Hatman Arbore, Doboșari, Cernavodă, dar și o parte din Calea Națională.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
10

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
48

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
92

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...