Restricțiile devin obligatorii. Armata va ajuta forțele de ordine

Restricțiile devin obligatorii. Armata va ajuta forțele de ordine

Klaus Iohannis a anunțat marți noi restricții de circulație, care vor intra în vigoare de mâine. Armata va veni în ajutorul forțelor de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

„Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul ”stăm acasă”. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.Însă aceste restricții devin obligații!”, a spus Iohannis.

Potrivti acestuia, se va folosi și armata, care va pune la dispoziție personal pentru a ajuta forțele de ordine publică.

Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, subliniează președintele.

Restricțiile intră în vigoare începând de miercuri, 24 martie, urmând a fi introduse într-o nouă ordonanță militară care va fi gata până la sfârșitul acestei zile.

Ședința a avut loc la Palatul Cotroceni. A participat și premierul Ludovic Orban, proaspăt ieșit din izolare, precum și ministrul de interne, Marcel Vela, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, și ministrul sănătății, Victor Costache.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1182

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
306

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...