Aproximativ 10.000 de restaurante din toată țara sunt în pericol să-și declare falimentul dacă în următoarea perioadă nu vor fi deschise, iar pierderile de până acum, din această industrie, sunt de 50%.
Frica de extinderea Covid-19 nu convinge însă Guvernul să accepte redeschiderea acestora, chiar dacă reprezentanții HORECA cer o relaxare de urgență măcar pentru restaurantele din hoteluri, strict pentru clienți și a celor din mall-uri.
Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanți ai HORECA, industria hotelurilor și restaurantelor, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă acest domeniu din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19.
”În momentul de față, premierul nu este deschis la o discuție pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecții, dar și-a prezentat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăți, deci va fi un alt traseu al numărului de infecții cu Covid, să luăm în discuție deschiderea restaurantelor în interior. În acest sens, facem un apel către toți operatorii din industrie, către toți clienții, pentru respectarea regulilor recomandate de către Guvern, impuse de către Guvern”, a declarat Daniel Mischie, președintele HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) după discuția cu Ludovic Orban.